Kun je geen werk vinden in je studierichting? Weet je niet goed welke opleiding bij je past? Of wil jij je talenten en vaardigheden ontdekken? Neem dan contact op met Wurkstart. In een gratis adviesgesprek helpen wij je verder.

Weten wat jouw kansen
zijn op de arbeidsmarkt?

Al op jonge leeftijd wordt verwacht dat je een opleiding of zelfs een baan kiest. Dat kan best lastig zijn, want vaak ben je nog volop bezig met het ontdekken van je talenten en vaardigheden. Bij Wurkstart weten we dat. En daarom helpen wij je. Stap voor stap en passend bij jouw situatie. Samen onderzoeken we waar jouw capaciteiten en sterke punten liggen – en welke opleidingen, sectoren of beroepen hierbij passen. 

Zomaar wat vragen waarmee je bij ons terecht kunt:

 • Wie ben ik en wat wil ik?
 • Welke opleiding past écht bij mij?
 • Wat kan ik straks met mijn diploma of certificaat?
 • Hoe combineer ik werken en leren?
 • Hoe kan ik een opleiding betalen?
 • Waarmee bereik ik het doel dat ik voor ogen heb?
 • Wat is mijn ideale functie?
 • Hoe ga ik mij ontwikkelen?
 • Hoe start ik mijn loopbaan na mijn opleiding?

Voor wie is Wurkstart?

Iedere inwoner uit Noordoost-Friesland met een vraag over leren, werken en ontwikkelen kan bij Wurkstart terecht. Ook jij als scholier of student.

Hoe werkt Wurkstart?

Stap 1
Adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek brengen we jouw situatie, wensen en kansen in kaart. We bespreken wat Wurkstart voor jou kan betekenen en beslissen over het vervolgtraject.

Stap 2
Testen

Misschien heb je genoeg aan een eerste advies, maar soms is ook een maatwerktest handig. Hiermee krijg je goed inzicht in je interesses, vaardigheden en talenten. Hartstikke waardevol.

Stap 3
Advies op maat

Zo, je wensen, talenten en interesses zijn nu duidelijk. We geven je nu advies op maat over een opleiding, cursus, stage of baan die goed bij jou past.

Stap 4
Stappen maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het gegeven advies, maar ook samen met ons. Met hulp van onze partners zorgen we ervoor dat je de juiste stappen kunt maken.

Stap 5
Succes!

Samen vinden we een mooie opleiding, stage of baan die helemaal bij je past. Heel veel plezier en succes!

De kracht van Wurkstart

 • Persoonlijke aanpak en maatwerk
 • Je interesses, vaardigheden en talenten in kaart
 • Samenwerking met regionale en landelijke partners
 • Groot aanbod aan (gratis) opleidingen en regelingen
 • Een cursus, opleiding, stage of baan die écht bij je past

Gratis adviesgesprek

Woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel en wil je weten wat Wurkstart voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit kan op onze locatie bij Dokwurk of op een andere locatie bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is voor iedereen die een vraag heeft over werk of scholing, of behoefte heeft aan loopbaanadvies. Wurkstart is er voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, jongeren en ZZP’ers, woonachtig en werkzaam in de regio Noordoost-Friesland. 

In welke gemeenten kan ik terecht voor een adviesgesprek?

Wurkstart is actief is actief op verschillende locaties in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ben je niet woonachtig in één van deze gemeenten? Geen probleem, dan kun je terecht bij onze collega’s van Leerwerkloket Fryslân.

Zijn er kosten verbonden aan Wurkstart?

Een adviesgesprek bij Wurkstart is gratis en vrijblijvend. Daarna bepalen we samen het vervolgtraject. Wurkstart is geen commerciële organisatie maar een samenwerking van diverse (overheids)organisaties.

Wie zijn de partners van Wurkstart?

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Vanuit deze samenwerking putten we uit een breed aanbod aan opleidingen, trajecten en regelingen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren aan zowel werkgevers, werkenden als werkzoekenden.