Wurkstart is een samenwerking van Dokwurk, UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, de Friese ROC’s en de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Naast de bijdrage van ons partners is Wurkstart mede tot stand gekomen middels een subsidie vanuit de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân. Door deze brede samenwerking putten we uit een scala aan opleidingen, trajecten en regelingen. Dat, gecombineerd met onze kennis van de regionale arbeidsmarkt en onze persoonlijke aanpak, maakt dat we écht maatwerk kunnen leveren. 

De kracht van Wurkstart

Wurkstart is een onafhankelijk buro in de regio Noordoost Friesland. Wij helpen werkgevers met vragen over personeel en scholing en geven we advies aan mensen die zich oriënteren op de arbeidsmarkt of op zoek zijn naar een nieuwe opleiding of baan. Onze kracht? Dat is onze persoonlijke aanpak. Onze adviseurs kennen de regionale arbeidsmarkt en kunnen putten uit een breed scala van opleidingen, trajecten en subsidies. Een adviesgesprek en vervolgtraject is altijd gratis, onafhankelijk en op een locatie bij jou in de buurt. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn!

Wurkstart adviseert over onder andere:

  • Leerwerktrajecten  
  • Loopbaanoriëntatie  
  • Om-, her- en bijscholing 
  • Branche- en BBL-opleidingen
  • De (regionale) arbeidsmarkt 
  • Financiële regelingen voor werkgevers 
  • Loopbaan-APK voor medewerkers
  • (Gratis) opleidingstrajecten
  • Sociaal ondernemen

Voor iedereen die
zich wil ontwikkelen

Noordoost-Friesland is niet alleen een prachtige regio om te wonen, er zijn ook volop kansen om (door) te leren en je verder te ontwikkelen. Er zijn veel opleidingsmogelijkheden – sommige zelfs gratis – en sectoren waar de vraag naar personeel groot of groeiende is. Wij kennen ze, hebben er zicht op. Maar net zo goed kennen wij de sectoren waar banen verdwijnen, en de opleidingen die minder kans geven op werk. Juist door dat totaalbeeld kunnen wij je goed helpen. Of je nu 16 of 50+ bent, wilt leren of werken; Wurkstart is je persoonlijke vraagbaak en adviseur. Samen creëren en benutten we kansen die aansluiten bij jouw ontwikkelvraag.

Verder lezen: Ik ben werkzoekend | Ik ben scholier of student

Onze adviseurs

‘’

Siska Bongenaar

‘Op zoek naar ander werk? Of meer weten over de arbeidsmarkt in Noordoost-Friesland? Bel of mail gerust.’

Dirk Westerhof

‘Zijn jouw vaardigheden nog up-to date? Of wordt het tijd voor een nieuwe cursus of opleiding? Vraag gratis een adviesgesprek aan.’

‘’

Voor werkgevers en werknemers

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, is het belangrijk dat bedrijven en werknemers zich blijven ontwikkelen. De relatie tussen een sterke economie en ‘een leven lang ontwikkelen’ wordt steeds meer gezien. Daarom biedt de overheid vele (gratis) opleidingen, trajecten en regelingen aan. Wurkstart adviseert jou, als werkgever of werknemer uit Noordoost-Friesland, over opleidings- en scholingstrajecten die aansluiten bij jouw visie en ambities. Werkgevers kunnen wij ook helpen bij het zoeken naar personeel. We denken mee over mogelijkheden voor sociaal en inclusief ondernemen en zorgen dat de juiste partners worden aangehaakt.

Verder lezen: Ik ben werkgever | Ik ben werknemer

Relevant blijven als zzp’er

De manier waarop we werken verandert sneller dan ooit. Om als zzp’er relevant te blijven, is het zaak om bij te blijven. De overheid stimuleert ‘een leven lang ontwikkelen’ met tal van (gratis) opleidingen, trajecten en regelingen, waarvan jij als zzp’er gebruik kunt maken. Wurkstart adviseert je hier graag bij. Maar misschien wil jij je wel heroriënteren op de arbeidsmarkt, of overweeg je de stap richting loondienst. Ook dan is Wurkstart er voor je. Samen kijken we welke kansrijke sectoren en opleidingsvormen het beste passen bij jouw interesses, talenten en carrièrewensen. 

Verder lezen: Ik ben zzp’er

Gratis adviesgesprek

Vraag direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan of lees verder op de pagina die aansluit op jouw situatie. Kom je uit een ander deel van Friesland? Dan helpt Leerwerkloket Fryslân je graag verder.

Vraag een gratis adviesgesprek aan Liever bellen? neem contact op met onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is voor iedereen die een vraag heeft over werk of scholing, of behoefte heeft aan loopbaanadvies. Wurkstart is er voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, jongeren en ZZP’ers, woonachtig en werkzaam in de regio Noordoost-Friesland. 

In welke gemeenten kan ik terecht voor een adviesgesprek?

Wurkstart is actief is actief op verschillende locaties in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ben je niet woonachtig in één van deze gemeenten? Geen probleem, dan kun je terecht bij onze collega’s van Leerwerkloket Fryslân.

Zijn er kosten verbonden aan Wurkstart?

Een adviesgesprek bij Wurkstart is gratis en vrijblijvend. Daarna bepalen we samen het vervolgtraject. Wurkstart is geen commerciële organisatie maar een samenwerking van diverse (overheids)organisaties.

Wie zijn de partners van Wurkstart?

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Vanuit deze samenwerking putten we uit een breed aanbod aan opleidingen, trajecten en regelingen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren aan zowel werkgevers, werkenden als werkzoekenden.