De manier waarop we werken verandert sneller dan ooit. Om als zzp’er relevant te blijven, is het zaak om bij te blijven. Je te ontwikkelen. De overheid stimuleert ‘een leven lang ontwikkelen’ met tal van (gratis) opleidingen, trajecten en regelingen. Jij kunt daar als zzp’er gebruik van maken. Wurkstart adviseert je hier graag bij.

Zijn jouw kennis en skills
nog up-to-date?

Stel, je hebt al jaren een mooi stel vaste opdrachtgevers. Goed voor elkaar, zal je denken. Maar wat als er één of meer wegvallen? Hoe aantrekkelijk ben je dan voor nieuwe opdrachtgevers? Dit hangt mede af van je actuele kennis en skills. Reden genoeg om je te blijven ontwikkelen, ook in tijden dat het voor de wind gaat.

Carrièreswitch of loondienst?

Wil je je heroriënteren op de arbeidsmarkt? Of overweeg je de stap richting loondienst? Ook dan is Wurkstart er voor je. Samen kijken we welke kansrijke sectoren en opleidingsvormen het beste passen bij jouw interesses en carrièrewensen. 

Een greep uit de vragen die je ons kunt stellen:

 • Welke cursus of opleiding kies ik?
 • En hoe maak ik die keuze?
 • Wat is de waarde van de diploma’s en certificaten?
 • Hoe combineer ik werken en leren?
 • Hoe kan ik het betalen, zijn er regelingen?
 • Waarmee bereik ik het doel dat ik voor ogen heb?

Hoe werkt Wurkstart?

Stap 1
Adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek brengen we jouw situatie, wensen en kansen in kaart. We bespreken wat Wurkstart voor jou kan betekenen en beslissen over het vervolgtraject.

Stap 2
Testen

Misschien heb je genoeg aan een eerste advies, maar soms is ook een maatwerktest handig. Hiermee krijg je inzicht in je interesses, vaardigheden en talenten. Hartstikke waardevol.

Stap 3
Advies op maat

Je wensen, talenten en interesses zijn in kaart gebracht. We geven je nu advies op maat over een opleiding, cursus of zelfs een stage of baan die goed bij jou past.

Stap 4
Stappen maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het gegeven advies, maar ook samen met ons. Met hulp van onze partners zorgen we ervoor dat je de juiste stappen kunt maken.

De kracht van Wurkstart

 • Persoonlijke aanpak en maatwerk, zonder winstoogmerk
 • Je interesses, vaardigheden en talenten in kaart
 • Samenwerking met regionale en landelijke partners
 • Groot aanbod aan (gratis) opleidingen en regelingen
 • Een cursus, opleiding, stage of baan die écht bij je past

Gratis adviesgesprek

Woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel en wil je weten wat Wurkstart voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.Woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel en wil je weten wat Wurkstart voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit kan op onze locatie bij Dokwurk of op een andere locatie bij jou in de buurt.

Vraag een gratis adviesgesprek aan Liever bellen? neem contact op met onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is voor iedereen die een vraag heeft over werk of scholing, of behoefte heeft aan loopbaanadvies. Wurkstart is er voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, jongeren en ZZP’ers, woonachtig en werkzaam in de regio Noordoost-Friesland. 

In welke gemeenten kan ik terecht voor een adviesgesprek?

Wurkstart is actief is actief op verschillende locaties in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ben je niet woonachtig in één van deze gemeenten? Geen probleem, dan kun je terecht bij onze collega’s van Leerwerkloket Fryslân.

Zijn er kosten verbonden aan Wurkstart?

Een adviesgesprek bij Wurkstart is gratis en vrijblijvend. Daarna bepalen we samen het vervolgtraject. Wurkstart is geen commerciële organisatie maar een samenwerking van diverse (overheids)organisaties.

Wie zijn de partners van Wurkstart?

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Vanuit deze samenwerking putten we uit een breed aanbod aan opleidingen, trajecten en regelingen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren aan zowel werkgevers, werkenden als werkzoekenden.