Het is enorm belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Een passende cursus of opleiding kan je werknemers motiveren, inspireren en er voor zorgen dat ze hun werk beter en met plezier kunnen blijven doen. Bovendien: met je medewerkers ontwikkelt ook de organisatie zich mee. Hoe zit het met scholing binnen jouw bedrijf? Benieuwd wat de (financiële) mogelijkheden zijn? Wurkstart adviseert je. Ook denken we graag mee over sociaal en inclusief ondernemen en werven van personeel in de regio.

Een passend en betaalbaar scholingsaanbod

Hoe zorg je voor een passend en betaalbaar scholingsaanbod voor je werknemers? Wurkstart adviseert jou en je werknemers graag. Wist je bijvoorbeeld dat de overheid ‘een leven lang ontwikkelen’ stimuleert met allerlei (gratis) opleidingen, trajecten en regelingen? Wij kennen ze. Daarbij gesteund door partners als de ROC’s, Fryslân Werkt, het UWV, gemeenten en het Rijk. Samen kijken we welke opleidingstrajecten passen bij de visie en ambities van je bedrijf en je werknemers.

Waar kunnen we jou mee ondersteunen?

 • Financiële regelingen voor ontwikkeling personeel
 • Een Loopbaan-APK voor medewerkers
 • Taalvaardigheid medewerkers verbeteren (Taalakkoord)
 • Een erkend leerbedrijf worden
 • Gekwalificeerd personeel en begeleiding op de werkvloer
 • Inclusief en sociaal ondernemen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is er voor werkgevers en werknemers met een ontwikkel- of personeelsvraagstuk. Enige voorwaarde is dat je organisatie in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel is gevestigd. Gevestigd in een ander deel van Friesland? Dan helpt Leerwerkloket Fryslân je graag.

Hoe werkt Wurkstart?

Stap 1
Adviesgesprek

Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek brengen we de situatie, wensen en kansen in kaart. We bespreken wat Wurkstart voor jouw organisatie kan betekenen en beslissen over het vervolgtraject.

Stap 2
Advies op maat

Op basis van de situatie, wensen en mogelijkheden brengen we een advies op maat uit. Een advies over opleidingstrajecten en passende (financiële) regelingen.

Stap 3
Stappen maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het gegeven advies, maar ook samen met ons. Met hulp van onze partners zorgen we ervoor dat jouw medewerkers de juiste stappen kunnen maken.

Tekort aan personeel?

Kampt jouw bedrijf met een tekort aan goed opgeleid personeel? Wurkstart kan je helpen. We denken bijvoorbeeld graag mee over mogelijkheden voor sociaal en inclusief ondernemen en zorgen dat de juiste partners worden aangehaakt. Samen zorgen we voor een goede kandidaat met een passend opleidingstraject en de juiste begeleiding op de werkvloer. Voor het faciliteren van leren (en werken) bestaan verschillende, aantrekkelijke regelingen voor werkgevers. Wurkstart weet van de hoed en de rand, en adviseert je op maat. 

De kracht van Wurkstart

 • Persoonlijke aanpak en maatwerk, zonder winstoogmerk
 • Interesses, vaardigheden en talenten van medewerkers in kaart
 • Samenwerking met regionale en landelijke partners
 • Groot aanbod aan (gratis) opleidingen en regelingen
 • Ook voor sociaal en inclusief ondernemen
 • Scherp zicht op de regionale arbeidsmarkt

Gratis adviesgesprek

Ben je werkgever in het noordoosten van Friesland, en heb je een vraag over het opleiden, ontwikkelen of werven van personeel? We komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vraag een gratis adviesgesprek aan Liever bellen? neem contact op met onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is voor iedereen die een vraag heeft over werk of scholing, of behoefte heeft aan loopbaanadvies. Wurkstart is er voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, jongeren en ZZP’ers, woonachtig en werkzaam in de regio Noordoost-Friesland. 

In welke gemeenten kan ik terecht voor een adviesgesprek?

Wurkstart is actief is actief op verschillende locaties in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ben je niet woonachtig in één van deze gemeenten? Geen probleem, dan kun je terecht bij onze collega’s van Leerwerkloket Fryslân.

Zijn er kosten verbonden aan Wurkstart?

Een adviesgesprek bij Wurkstart is gratis en vrijblijvend. Daarna bepalen we samen het vervolgtraject. Wurkstart is geen commerciële organisatie maar een samenwerking van diverse (overheids)organisaties.

Wie zijn de partners van Wurkstart?

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Vanuit deze samenwerking putten we uit een breed aanbod aan opleidingen, trajecten en regelingen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren aan zowel werkgevers, werkenden als werkzoekenden.