Ben je op zoek naar een (andere) baan, of wil je weten wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt? Start bij Wurkstart! Wij praten je bij over kansrijke sectoren en beroepen in Noordoost-Friesland, en over cursussen en opleidingen die je daarbij kunnen helpen. 

Weten wat jouw kansen zijn
op de arbeidsmarkt?

We weten dat het vinden van de juiste baan of opleiding best lastig kan zijn. Maar misschien nog lastiger is het ontdekken van je (echte) interesses, talenten en vaardigheden. Wij helpen je, met beide. Met een adviesgesprek en test ontdekken we samen waar jouw interesses, capaciteiten en sterke punten liggen – en welke sectoren en beroepen daarop aansluiten. 

Vragen waarmee je bij ons terecht kunt: 

 • Welke baan past écht bij mij?
 • Wie ben ik en wat wil ik?
 • Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in Noordoost-Friesland?
 • Hoe versterk ik mijn positie op de arbeidsmarkt?
 • Wat heb ik nodig om mijn doel te bereiken?
 • Ben ik te oud om nog aan een opleiding te beginnen?
 • Is het verstandig om van vakgebied te wisselen?
 • Ik wil van vakgebied wisselen, maar hoe doe ik dat?

Voor wie is Wurkstart?

Iedereen met een vraag over leren, werken en ontwikkelen kan bij Wurkstart terecht. Van scholier tot ervaren kracht. Enige voorwaarde is dat je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel woont. Kom je uit een ander deel van Friesland? Dan helpt Leerwerkloket Fryslân je graag.

Hoe werkt Wurkstart?

Stap 1
Adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek brengen we jouw situatie, wensen en kansen in kaart. We bespreken wat Wurkstart voor jou kan betekenen en beslissen over het vervolgtraject.

Stap 2
Testen

Misschien heb je genoeg aan een eerste advies, maar soms is ook een maatwerktest handig. Hiermee krijg je inzicht in je interesses, vaardigheden en talenten. Hartstikke waardevol.

Stap 3
Advies op maat

Zo, je wensen, talenten en interesses zijn in kaart gebracht. We geven je nu advies op maat over een opleiding, cursus, stage of baan die helemaal bij jou past.

Stap 4
Stappen maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het gegeven advies, maar ook samen met ons. Met hulp van onze partners zorgen we ervoor dat je de juiste stappen kunt maken.

Stap 5
Succes!

Samen vinden we een stage of baan die helemaal bij jou past, eventueel voorafgegaan door een benodigde cursus op opleiding. Heel veel plezier en succes!

De kracht van Wurkstart

 • Persoonlijke aanpak en maatwerk, zonder winstoogmerk
 • Je interesses, vaardigheden en talenten in kaart
 • Samenwerking met regionale en landelijke partners
 • Groot aanbod aan (gratis) opleidingen en regelingen
 • Een cursus, opleiding, stage of baan die écht bij je past

Gratis adviesgesprek

Woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel en wil je weten wat Wurkstart voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit kan op onze locatie bij Dokwurk of op een andere locatie bij jou in de buurt.

Vraag een gratis adviesgesprek aan Liever bellen? neem contact op met onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is voor iedereen die een vraag heeft over werk of scholing, of behoefte heeft aan loopbaanadvies. Wurkstart is er voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, jongeren en ZZP’ers, woonachtig en werkzaam in de regio Noordoost-Friesland. 

In welke gemeenten kan ik terecht voor een adviesgesprek?

Wurkstart is actief is actief op verschillende locaties in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ben je niet woonachtig in één van deze gemeenten? Geen probleem, dan kun je terecht bij onze collega’s van Leerwerkloket Fryslân.

Zijn er kosten verbonden aan Wurkstart?

Een adviesgesprek bij Wurkstart is gratis en vrijblijvend. Daarna bepalen we samen het vervolgtraject. Wurkstart is geen commerciële organisatie maar een samenwerking van diverse (overheids)organisaties.

Wie zijn de partners van Wurkstart?

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Vanuit deze samenwerking putten we uit een breed aanbod aan opleidingen, trajecten en regelingen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren aan zowel werkgevers, werkenden als werkzoekenden.