Hoe blijf jij je ontwikkelen in je vak en binnen jouw organisatie? Wat voor kansen zou je hebben op de arbeidsmarkt van nu in Noordoost-Friesland, en hoe kun je jouw positie versterken? Voor dit soort vragen is Wurkstart. Wij helpen als je je wilt ontwikkelen in je werk, je baan dreigt te verliezen of toe bent aan een carrièreswitch. Opleidingen, regelingen, kansrijke sectoren; wij praten je bij en kunnen je adviseren.

De arbeidsmarkt verandert,
verander je mee?

Nieuwe kennis en vaardigheden kun je je werk beter uitvoeren en ervaar je meer werkplezier. Bovendien versterkt het je positie op de arbeidsmarkt – mocht je onverhoopt je baan verliezen of een carrièreswitch willen maken. De overheid stimuleert ‘een leven lang ontwikkelen’ met allerlei (gratis) regelingen, opleidingen en trajecten. Wurkstart kent ze en adviseert je hierin. Heb je loopbaanvragen? Ook daarmee ben je bij ons aan het juiste adres.

Loopbaanvragen waarmee je bij ons terecht kunt: 

 • Hoe kom ik verder/hogerop in mijn werk?
 • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, maar waar begin ik?
 • Hoe vind ik mijn plek in mijn huidige baan?
 • Past deze (nieuwe) baan wel echt bij mij?
 • Ben ik te oud om nog aan een opleiding te beginnen?
 • Is het verstandig om van vakgebied te wisselen?
 • Ik wil van vakgebied wisselen, maar hoe doe ik dat?

Voor wie is Wurkstart?

Iedereen met een vraag over leren, werken en ontwikkelen kan bij Wurkstart terecht. Van jongere tot ervaren kracht. Enige voorwaarde is dat je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel woont. Kom je uit een ander deel van Friesland? Dan helpt Leerwerkloket Fryslân je graag.

Hoe werkt Wurkstart?

Stap 1
Adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek brengen we jouw situatie, wensen en kansen in kaart. We bespreken wat Wurkstart voor jou kan betekenen en beslissen over het vervolgtraject.

Stap 2
Testen

Misschien heb je genoeg aan een eerste advies, maar soms is ook een maatwerktest handig. Hiermee krijg je inzicht in je interesses, vaardigheden en talenten. Hartstikke waardevol.

Stap 3
Advies op maat

Zo, je wensen, talenten en interesses zijn in kaart gebracht. We geven je nu advies op maat over een opleiding, cursus of zelfs een stage of baan die écht goed bij jou past.

Stap 4
Stappen maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het gegeven advies, maar ook samen met ons. Met hulp van onze partners zorgen we ervoor dat je de juiste stappen kunt maken.

De kracht van Wurkstart

 • Persoonlijke aanpak en maatwerk, zonder winstoogmerk
 • Je interesses, vaardigheden en talenten in kaart
 • Samenwerking met regionale en landelijke partners
 • Groot aanbod aan (gratis) opleidingen en regelingen
 • Een cursus, opleiding, stage of baan die écht bij je past

Gratis adviesgesprek

Woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel en wil je weten wat Wurkstart voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit kan op onze locatie bij Dokwurk of op een andere locatie bij jou in de buurt.

Vraag een gratis adviesgesprek aan Liever bellen? neem contact op met onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wurkstart?

Wurkstart is voor iedereen die een vraag heeft over werk of scholing, of behoefte heeft aan loopbaanadvies. Wurkstart is er voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden, jongeren en ZZP’ers, woonachtig en werkzaam in de regio Noordoost-Friesland. 

In welke gemeenten kan ik terecht voor een adviesgesprek?

Wurkstart is actief is actief op verschillende locaties in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ben je niet woonachtig in één van deze gemeenten? Geen probleem, dan kun je terecht bij onze collega’s van Leerwerkloket Fryslân.

Zijn er kosten verbonden aan Wurkstart?

Een adviesgesprek bij Wurkstart is gratis en vrijblijvend. Daarna bepalen we samen het vervolgtraject. Wurkstart is geen commerciële organisatie maar een samenwerking van diverse (overheids)organisaties.

Wie zijn de partners van Wurkstart?

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Vanuit deze samenwerking putten we uit een breed aanbod aan opleidingen, trajecten en regelingen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren aan zowel werkgevers, werkenden als werkzoekenden.